image

În 13 mai 1928, Lipatti a putut fi ascultat în cadrul unui festival la Ateneul Român, organizat de Societatea Principele Mircea, sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria.

Iată cum a reflectat evenimentul un cronicar rămas anonim:
“Astăzi, după trei ani de studii serioase cu profesorul Mihail Jora, Dinu Lipatti este un virtuoz al pianului. […] Duminică nu s-a înfățișat atât ca pianist, interpretând admirabil Blumenstück de Schumann și Arabesca de Debussy (iar ca supliment Petite Sérénade de Albeniz), cât și ca compozitor, cu două bucăți de balet (Valse d’une fée și Danse burlesque, dedicate micuței pianiste Madeleine Rădulescu. […]”

Biografia / Scrieri / Cronici despre Lipatti
"Astăzi, după trei ani de studii serioase cu profesorul Mihail Jora, Dinu Lipatti este un virtuoz al pianului. […] Duminică nu s-a înfățișat atât ca pianist, interpretând admirabil Blumenstück de Schumann și Arabesca de Debussy (iar ca supliment Petite Sérénade de Albeniz), cât și ca compozitor, cu două bucăți de balet (Valse d’une fée și Danse burlesque, dedicate micuței pianiste Madeleine Rădulescu. […] Apoi, ca final, Dinu Lipatti ne-a făcut să ascultămpatru compoziții ale sale: Hommage à Chopin, o măiestrită parafrază a unui studiu de Chopin, Fantaisie-Caprice, admirabilă ca inspirație și factură, Hymne à Saint-Sébastien și un Valse tzigane foarte bine caracterizat. Furtunos aplaudat, ne-a cântat ca supliment un vals de concert…”